Egyszerűsített használati útmutató One2Clean szennyvíztisztítóhoz

Minimum 2 naponta ellenőrizni kell, hogy a tisztító berendezés helyesen üzemel-e. Meg kell nézni, hogy a vezérlő egységen világít-e a zöld Led lámpa!
Ha a Led lámpa pirosan világít, azonnal értesíteni kell a karbantartót!

A berendezések terhelhetősége

A One2Clean 1-3 EW berendezésbe naponta összesen 450 liter szennyvizet (mosogató,fürdővíz, WC, stb.) képes fogadni és tisztítani úgy, hogy az óránkénti mennyiség maximum 100 liter lehet.

A One2Clean 4-5 EW berendezésbe naponta összesen 750 liter szennyvizet (mosogató,fürdővíz, WC, stb.) képes fogadni és tisztítani úgy, hogy az óránkénti mennyiség maximum 150 liter lehet.

Amikor több napra vendégek érkeznek, akkor ügyelni kell arra, hogy ezeket a mennyiségeket ne lépjük túl, mert az a berendezés túlterhelését, és hibás működését okozza! A berendezést nem szabad tartósan több szennyvízzel terhelni, mint ahány lakosra tervezve lett. A tartós túlterhelés oxigén hiányos állapothoz, az eleven iszap kimosódásához, büdösödéshez vezet!

Naponta maximum kétszer mossunk mosógéppel. Ne dobjunk a WC-be a vízben nem, vagy nehezen oldódó anyagokat, mint: tisztasági betétet, csikket, fülpiszkálót, pelenkát, stb. Ne öntsünk bele ételmaradékot, tejterméket, olajat, vegyszert.

Lehetőleg ne használjunk klór tartalmú tisztító szereket, lefolyó tisztítót, (Domestos, Hypó, Clorox, Flóraszept, MrMuscle, Cilit, vízkőoldó, sósav, stb.) helyettük keressünk környezet kímélő termékeket pl: Almawin, Sonett, Frosch, Clar, Sodasan, stb. Használhatunk hagyományos, jól bevált anyagokat, mint: szóda, mosószappan, szódabikarbóna, ecet, citromsav mosásra és tisztításra. Ezek nem rosszabbak, mint a nagynevű „gyári” vegyszerek és sokkal olcsóbbak is.

Ha a tisztító berendezés büdösödik, akkor lehet, hogy a működésében lépett fel hiba, (piros Led világít) de legtöbbször túlterhelt, vagy valamilyen vegyszer megölte, ill. öli a tisztító baktériumokat és így nem tud kellő hatásfokkal tisztítani.
A fenti utasítások figyelmen kívül hagyásából származó meghibásodások javítási költsége, kiszállási díja a tulajdonost terhelik, a berendezés tartós károsodás esetén a garancia megszűnésével jár!

A szennyvíztisztító használata szabadság, tartós távollét esetén

Ha hét-tíz napnál hosszabb ideig nem használjuk a berendezést, akkor át kell állítani a vezérlést a „Munkaszünet” üzemmódra. Ezt a következőképpen kell elvégezni: a vezérlő panelen megnyomjuk a SET gombot majd, a nyíl gombbal addig változtatjuk a felírásokat, amíg megjelenik a „Fereinbetrieb” felirat. Újra megnyomjuk a SET gombot, és ekkor a megjelenő dátum helyére a nyilak nyomkodásával a felső sorban beállítjuk először az évet, a hónapot majd a napot (az ÉV, HÓNAP, NAP között a SET gombbal léphetünk). Ez az üzemszünet kezdésének a dátuma (Fereinbegin). Ugyan így tudjuk beállítani a SET gomb és a nyílgombok segítségével az üzemszünet végének időpontját is (Fereinende). Végül a SET gomb megnyomásával aktivizáljuk az üzemszünet menüpontot, ezáltal a berendezés „lassabban fog dolgozni”, egészen az üzemszünet befejezés dátumáig, amikor automatikusan vissza fog kapcsolni normál tisztítási módra.

Ha a távollét egy hónapnál hosszabb idejű, a berendezést le kell állítani, ki kell kapcsolni (nem kell kiszippantatni, leüríteni). Újraindításkor, az indulás segítésére 1 kg Bioclean adalékanyagot és 1kg cukrot fel kell oldani 10 liter vízben, és a berendezésbe kell adagolni, a mielőbbi eleveniszap kialakulása érdekében. Egy évnél hosszabb távollét esetén a tartályt ki kell üríteni (szippantatni). Az újraindítást csak a kijelölt szakember végezheti el!

Távollétünk esetén biztosítsuk a rendszergazda bejutását a berendezés ellenőrzése érdekében!

huenfrderu

Ez is érdekelhet:

Olvasd még el: